• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Snel in huis
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 31-10-2023

Met deze vier tips zit jij er knus bij deze herfst

Een fijne boswandeling, dat prachtige herfstzonnetje, maar vooral lekker thuis met een kleedje op de bank en de kaarsjes aan. Hoewel er in dit seizoen vooral veel regen valt, zijn er gelukkig ook heel wat fijne dingen aan de herfst. We zijn meer binnen en hebben hierdoor meer tijd voor en met elkaar. Omdat we vaker binnen zijn - écht thuis - is er niks fijner dan het thuis extra gezellig maken. En dat doe je al met slechts een paar kleine veranderingen. Met deze simpele tips ben jij klaar voor het najaar. Pak die kop thee er maar bij.


Dimmen zonder dimmer

De donkere dagen in dit seizoen vragen om licht. Zo rond etenstijd begint het al behoorlijk donker te worden. Niet alle lampen hoeven meteen aan. Om het sfeervol te maken in huis, kun je ook eerst alleen de hanglamp boven de eettafel aan zetten, een fijne vloerlamp en een leuke tafellamp. Gezellig én beter voor het milieu (en je portemonnee). Nog gezelliger maken? Dim het licht. Geen dimmer? Geen nood! Zeiden we niet dat je het thuis lekker cosy maakt met slechts een paar kleine veranderingen? Dit is er één van. Vervang je ‘gewone’ led lampen door led lampen met drie standen. Deze led lampen dim je super makkelijk in drie stappen met je gewone schakelaar. Met zo’n led lamp dim je dus ook het licht van die leuke tafellamp, gewoon met de schakelaar die toch al aan het snoer zit. Kleine verandering, groot effect!

Aaibare stoffen

Het liefst houden we de verwarming zo laag mogelijk, of liever nog even helemaal uit. Een extra trui en warme sokken doen al een hele hoop. Door aaibare stoffen aan je interieur toe te voegen, maak je het lekker cosy in huis. Een mooi, groot en zacht plaid op de bank bijvoorbeeld. Dat straalt direct warmte uit. Mooi als accessoire op de bank - je kleedt de zithoek meteen helemaal aan - en ‘s avonds kruip je er lekker onder. Voeg ook wat kussens toe in warme herfstkleuren, gemaakt van mooie, zachte stoffen. Denk aan teddystof, bouclé, maar ook velvet is zo’n stof die het goed doet in dit knusse seizoen. Tip: een tafellampje met een kap van bouclé is ook een leuke aanwinst!

Creëer extra sfeer met hout. Het natuurlijke materiaal past helemaal in de woontrends van dit jaar en zien we dan ook veel terug in verschillende interieurstijlen.

Droogbloemen of herfsttakken

Vervang de zomerse veldbloemen door een prachtige bos droogbloemen. Het liefst in warme herfstkleuren, zoals oranje, geel, bruin en donkerrood. Je salontafel of eettafel ziet er meteen gezellig uit. En droogbloemen gaan minimaal het hele seizoen mee. Ook fijn! Geen liefhebber van droogbloemen, maar toch iets op de eettafel? Haal de herfst naar binnen met een paar mooie bessentakken. Hup hup, door de regen naar de bloemist of markt en daarna thuis een kop net iets te hete thee aan tafel, waar je mooie bessentakken staan te pronken.

Hout

Creëer extra sfeer met hout. Het natuurlijke materiaal past helemaal in de woontrends van dit jaar en zien we dan ook veel terug in verschillende interieurstijlen. Van urban jungle tot hotel chique en van japandi tot bohemian. Hout past altijd en voegt warmte toe aan elk interieur. Nu hoef je niet direct je gietvloer te vervangen door een houten vloer. Het mag minder drastisch. Zet bijvoorbeeld wat kandelaars van hout in het raamkozijn, of kies voor een hoge vaas van mangohout (leuk met je nieuwe droogbloemen of bessentakken), een ronde bijzettafel van notenhout of een lamp van hout. Zet een houten vloerlamp in die donkere en saaie hoek naast de bank, of kies voor een rotan plafondlamp om de kille gang om te toveren tot een warm welkom. Oh en denk meteen even aan een led lamp met drie standen. Kom maar door met die koude herfstdagen.