• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Snel in huis
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 30-01-2024

De favoriet van onze productfotograaf Amber

Al die mooie, duidelijke productfoto’s op onze website, die worden gemaakt door onze eigen fotografen. Één van die fotografen is de altijd positieve, breedlachende Amber. In de fotostudio is zij op haar best. Het liefst met een bak koffie. Beeld is haar passie. En daar is ze dan ook altijd mee bezig. Ook buiten werktijd. Want fotografie, ja dat is eigenlijk gewoon een lifestyle. We vroegen Amber het hemd van het lijf. Wat inspireert haar en natuurlijk; welke lamp heeft ze na het maken van de foto’s mee naar huis genomen en waarom? Je ontdekt het in onze nieuwe blog.


Wie ben je en wat doe je bij Rietveld?

Ik ben Amber en ik ben een van de productfotografen bij Rietveld Licht. Samen met mijn collega zorg ik ervoor dat al onze productfoto’s er top uitzien voor op de website. Het is belangrijk dat onze items goed kunnen worden bekeken vanuit verschillende hoeken. Daarmee onderscheiden wij ons van andere webshops. Mijn foto’s zijn ook te zien in onze showroom, in het horecagedeelte bijvoorbeeld. En voor deze rubriek zet ik mijn collega’s op de kiek.

Waar haal jij als fotograaf inspiratie vandaan/uit?

De natuur geeft mij inspiratie; hoe valt het licht, wat doet licht en hoe kan ik dat gebruiken in mijn eigen werk. Hoe het licht op het materiaal valt is essentieel bij productfotografie. Daar ligt ook meteen een goede uitdaging in mijn werk bij Rietveld. Verder haal ik mijn inspiratie bij grafisch ontwerpers en paper artists vandaan.
Toen ik nog fotografie studeerde, werkte ik zelf veel met papier en vond het fijn om daarmee een nieuwe wereld te creëren. Ook vind ik illusies gaaf en probeerde dat ook in mijn foto’s toe te passen. Daarom vind ik de details van lampen fotograferen ook leuk om te doen. Omdat je net wat extra’s kan meegeven in het fotograferen van de mooie details.

Wat is de grootste uitdaging binnen Rietveld voor jou als fotograaf?

Alle verschillende materialen duidelijk vastleggen, dat is de grootste uitdaging. Je wil dat de klant het als het ware kan voelen. Vooral glas is een lastig materiaal. Glas goed belichten en natuurgetrouw vastleggen is niet eenvoudig.

De natuur geeft mij inspiratie; hoe valt het licht, wat doet licht en hoe kan ik dat gebruiken in mijn eigen werk

Welke lamp is jouw persoonlijke favoriet?

Daar hoef ik niet lang over na te denken: de vloerlamp 74446 is mijn absolute favoriet. De zeegroene kleur is helemaal mijn kleur. De retro vibe in een nieuw jasje, daar houd ik van. En wat ik ook zo fijn vind is dat de lamp weinig ruimte in beslag neemt én toch maar liefst drie lichtpunten heeft. En dat zijn dan van die leuke bolletjes. Ja, echt heel tof. En details he, want de binnenkant van die leuke bolletjes is messing/goud en heeft ribbels waardoor het licht super mooi wordt gereflecteerd.

Hoe zou jij jouw eigen woonstijl omschrijven?

Goede vraag. Ik zou het niet onder kunnen brengen in één specifieke woonstijl denk ik. We hebben thuis industrieel en modern afgewisseld met wat kleur. Misschien komt de eclectische woonstijl het meest in de buurt. Zo hebben we behang met een print van amandelbloesem in okergeel op de muur met donkerblauwe kastjes ervoor. Dat zorgt voor een lekker contrast. Maar we hebben ook zwart en beige als basis van onze tafels en zitmeubels. Oh en vergeet niet het aanzienlijk aantal planten bij ons thuis.

Mijn vriend en ik kijken ook niet zo zeer naar trends. We kijken naar wat we mooi vinden en of we dat kunnen combineren met wat we al in huis hebben. Zo hebben we van onze laatste vakantie in Afrika mooie Afrikaanse stoffen meegenomen. Daar hebben we een drieluik voor aan de muur van gemaakt. Souvenir wordt kunst. Ik denk dat je op die manier een huis echt eigen maakt. Een thuis.